W minionym roku w naszej Kuchni posiłki przygotowywane i wydawane były 5 dni w tygodniu: od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00-14.00, z wakacyjną przerwą w miesiącu sierpniu. Gorący posiłek wydawany był w formie pełnowartościowej, treściwej zupy, sporządzonej na mięsie wraz z warzywami i dodatkami. W miarę możliwości wydawaliśmy inne produkty jak np. słodkie pieczywo, pieczywo chrupkie, konserwy, napoje czy owoce, które udało się pozyskać (w ramach współpracy z Bankiem Żywności czy od naszych darczyńców).
Codziennie przygotowaliśmy prawie 200 posiłków, co daje średnio ok. 1.000 posiłków tygodniowo, a w okresie realizacji zadania nie mniej niż 45.500 posiłków. Na co dzień może tego nie zauważamy, ale w skali roku – to jest wynik!
Oprócz ciepłego posiłku nasi beneficjenci mogli również liczyć na paczki żywnościowe z okazji świąt.
Funkcjonowanie naszej Kuchni Charytatywnej jest możliwe dzięki współpracy z wieloma podmiotami i prywatnymi darczyńcami. Koszty funkcjonowania stale rosną. Mamy nadzieję, że w 2023 roku nadal będziemy mogli kontynuować naszą działalność dla osób potrzebujących.